
חציל עם צ’רמלה – נעמה קדוש
מצרכים • חציל אחד
• 2 כפות פפריקה
• 1 כף כמון
• מיץ מלימון טרי
• 3 כפות שמן זית
• 1 כפית חומץ
• מלח לפי הטעם
• מעט מים
• כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של כ־1 ס”מ. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעט מלח ומורחים שמן זית על כל הפרוסות.
2. אופים בחום של 280 מעלות כ־15 דקות, עד שהחציל זהוב ורך.
3. מכינים את הצ’רמלה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. יש לכוון למרקם המזכיר טחינה במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון או מעט מים לדילול.
4. לאחר שהחצילים יוצאים מהתנור, מקררים מעט ומורחים עליהם שכבה נדיבה של הצ’רמלה. מפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה.