תפוח אדמה מוקרם בגודל זה משודרגת נעמה קדוש
8 תפוחי אדמה לבן
סלסלת פטריות
3 בצל
1 שמנת לבישול או מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
מעט אגוז מוסקט
מעט מלח,
פלפל שחור לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:
1. בסיר שמים תפוח אדמה עם הקליפה שטוף ומוסיפים מים עד מלוא הסיר ( תפוחי האדמה אמורים להיות מכוסים במים) מרתיחים יחד ומבשלים עד שהם מתרככים
2. במקביל מכינים את הרוטב שמנת פטריות
3. חותכים את הבצל לרצועות ופורסים את הפטריות לפרוסות עבות
4. במחבת מטגנים עם כף חמאה את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות מטגנים עוד כשתי דקות
5. מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים מערבבים מרתיחים עד לקבלת רוטב במרקם סמיך
6. אם הוא לא הסמיך תוסיפו עוד כף אבקת מרק פטריות !
7. בתבנית מניחים את התפוח אדמה המבושל מסדרים אותם אחד ליד השני ומועכים בעזרת מועך רק עד מעיכה קלה ( לא לפירה) מעל מפזרים מעט מלח
8. ואז שופכים את הרוטב שמנת פטריות מעל התפוחי אדמה
9. מפזרים את הגבינה הצהובה וגבינת מוצרלה עד לכיסוי בתפוחי אדמה
10. אופים בחום 180 מעלות עד שהגבינה מלמעלה מזהיבה
בתאבון