תפוח אדמה מוקרם בגרסה משודרגת

תפוח אדמה מוקרם בגודל זה משודרגת נעמה קדוש
8 תפוחי אדמה לבן 

סלסלת פטריות 

3 בצל 

 1 שמנת לבישול או מתוקה להקצפה 

1 כוס חלב

 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות 

מעט אגוז מוסקט 

מעט מלח, 

פלפל שחור לפי הטעם
100 גרם גבינה צהובה

 100 גרם גבינת מוצרלה
אופן ההכנה:

1. בסיר שמים תפוח אדמה עם הקליפה שטוף ומוסיפים מים עד מלוא הסיר ( תפוחי האדמה אמורים להיות מכוסים במים) מרתיחים יחד ומבשלים עד שהם מתרככים 

2. ⁠במקביל מכינים את הרוטב שמנת פטריות 

 3. ⁠חותכים את הבצל לרצועות ופורסים את הפטריות לפרוסות עבות 

4. ⁠במחבת מטגנים עם כף חמאה את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות מטגנים עוד כשתי דקות 

5. ⁠מוסיפים את השמנת, החלב והתבלינים מערבבים מרתיחים עד לקבלת רוטב  במרקם סמיך 

6. ⁠אם הוא לא הסמיך תוסיפו עוד כף אבקת מרק פטריות !

7. ⁠בתבנית מניחים את התפוח אדמה המבושל מסדרים אותם אחד ליד השני ומועכים בעזרת מועך רק עד מעיכה קלה ( לא לפירה) מעל מפזרים מעט מלח 

8. ⁠ואז שופכים את הרוטב שמנת פטריות מעל התפוחי אדמה 

9. ⁠מפזרים את הגבינה הצהובה וגבינת מוצרלה עד לכיסוי בתפוחי אדמה 

10. ⁠אופים בחום 180 מעלות עד שהגבינה מלמעלה מזהיבה
בתאבון