עוף בצימצורי

עוף בצימצורי  נעמה קדוש
8 כרעיים או שוקיים 

1 בטטה 

1 כפית כרכום 

מלח פלפל שחור

 1 כף דבש

 1 וחצי כוסות מים

מרכיבי הצימצורי :
1 בצל סגול 

2 שיני שום 

1 גבעול סלרי

 צרור פטרוזיליה

 צרור כוסברה 

חצי גמבה או 1 פלפל צ׳ילי טרי
אופן ההכנה :
1. את כל מרכיבי הצימצורי קוצצים דק או בעזרת מעבד מזון לקוביות קטנות מוסיפים כרכום, מלח ופלפל שחור 2. ⁠מסדרים עוף בתבנית מורחים מעל את הצימצורי 

3. ⁠מוסיפים פרוסות צ׳ילי טרי ופרוסות בטטה 

4. ⁠מזלפים כף דבש מעל העוף 

5. ⁠מוסיפים כוס וחצי מים בצדדים ולא על העוף 

6. ⁠מכסים בנייר אפיה ובנייר כסף

 7. ⁠אופים כשעה וחצי בחום 180 מעלות או עד שהעוף רך 

8. ⁠ברבע שעה האחרונה יש להסיר את הנייר אפיה ובנייר כסף ולאפות


בתאבון