עוף בצימצורי נעמה קדוש
8 כרעיים או שוקיים
1 בטטה
1 כפית כרכום
מלח פלפל שחור
1 כף דבש
1 וחצי כוסות מים
מרכיבי הצימצורי :
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 גבעול סלרי
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חצי גמבה או 1 פלפל צ׳ילי טרי
אופן ההכנה :
1. את כל מרכיבי הצימצורי קוצצים דק או בעזרת מעבד מזון לקוביות קטנות מוסיפים כרכום, מלח ופלפל שחור 2. מסדרים עוף בתבנית מורחים מעל את הצימצורי
3. מוסיפים פרוסות צ׳ילי טרי ופרוסות בטטה
4. מזלפים כף דבש מעל העוף
5. מוסיפים כוס וחצי מים בצדדים ולא על העוף
6. מכסים בנייר אפיה ובנייר כסף
7. אופים כשעה וחצי בחום 180 מעלות או עד שהעוף רך
8. ברבע שעה האחרונה יש להסיר את הנייר אפיה ובנייר כסף ולאפות
בתאבון