עוף בטנזיה חגיגי!!

עוף בטנזיה נעמה קדוש
8 שוקיים או ירכיים 

3 בצל 

8 משמש מיובש 

8 שזיף מיובש 

1 כוס צימוקים 

חופן אגוזי מלך 

כוסברה קצוצה 

רימון טרי
מרינדה לעוף :
1/3 כוס שמן זית 

2 כפות שטוחות פפריקה 

1/2 כפית כורכום מלח פלפל שחור 

1/4 כפית קינמון 

2 כפות דבש
3/4 כוס מים 

אופן ההכנה:
1.חותכים בצל לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הבצל מניחים את חלקי העוף 

2. ⁠בקערה מערבבים את מרכיבי המרינדה 

3. ⁠מורחים על העוף 

4. ⁠שופכים מים בתבנית 

5. ⁠מפזרים את המישמשים, שזיפים, צימוקים ואגוזים מעל העוף

 6. ⁠מזלפים על העוף עוד קצת שמן זית ועוד מעט דבש  ⁠ומפזרים כוסברה טרייה 7. ⁠מכסים בנייר אפיה רטוב ונייר כסף ואופים בחום 180 מעלות כשעתיים 

8. ⁠ברבע שעה האחרונה אפשר לאפות ללא בנייר אפיה כדי להשלים את העוף 9. ⁠בהגשה מפזרים עוד כוסברה טרייה ורימונים טריים


בתאבון