3 עוגות בלילה אחת

עוגות לוטוס, תפוחים ומייפל - נעמה קדוש
מצרכים (ל־3 עוגות קטנות או 2 בינוניות)
לבלילה:   

  6 ביצים    

 1 כוס סוכר  ת   

1 כוס שמן 

1 כוס מיץ תפוזים   

 2 כוסות קמח לבן 

   1 שקית אבקת אפייה  

   קורט מלח
  לוטוס 

כף גדושה ממרח לוטוס + עוגיות לוטוס מפוררות לציפוי    

   תפוחים :

תפוח אחד חתוך לקוביות, מעורבב עם 1 כפית קינמון + 1 כפית סוכר     

   מייפל 

סירופ מייפל, לזילוף לאחר האפייה


אופן ההכנה :

    1.בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומקציפים שוב.מנמיכים מהירות, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.  

   2. יוצקים את הבלילה ל־2 תבניות אינגליש־קייק בינוניות (או 3 קטנות), ומכינים כל תבנית לפי סוג המילוי:  

  עוגת לוטוס: 

בקערית קטנה מערבבים את ממרח הלוטוס עם מעט מהבלילה. מניחים מהתערובת 3 כפיות במרווחים על פני הבלילה שבתבנית, ומערבבים קלות בתנועות קיפול ליצירת אפקט שיש. מפזרים מעל עוגיות לוטוס מפוררות.    

 עוגת תפוחים:

 מניחים על הבלילה את קוביות התפוחים המתובלות בקינמון ובסוכר, ומפזרים בעדינות.

עוגת מייפל: 

משאירים את הבלילה כפי שהיא, ואת המייפל נוסיף רק אחרי האפייה.   

  3. אופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות כ־40 דקות, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.  

   4. עם יציאת עוגת המייפל מהתנור, מזלפים מעליה סירופ מייפל כשהיא עדיין חמה.
בתיאבון!