בקלוואה נעמה קדוש
400-450 גרם תערובת של אגוזי מלך, שקדים,פיסטוקים,אגוזי לו״ז
2-3 כפות סוכר
1 כף קינמון
200 גרם חמאה
עלי פילו איכותיים
סירופ סוכר
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 לימון עם הקליפה
אופן ההכנה:
1. במחבת עם כף שמן קולים את הפיצוחים כ2 דקות
2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים
3. מוסיפים לפיצוחים סוכר וקינמון
מערבבים
4. ממיסים את החמאה במיקרוגל
5. פותחים את העלי פילו
לוקחים עלה 1 מורחים בחמאה מומסת בקצה העלה מסדרים בשורה 2 כפות מהתערובת ומגלגלים לרולדה מכניסים שיפוד במרכז הרולדה ומכווצים את הרולדה מניחים בתבנית מרוחה בחמאה
ממשיכים להכין באותה צורה את כל העלי פילו
6. מורחים את על הרולדות בחמאה מומסת
7. חשוב מאוד!!
לחתוך את הבקלווה לפני האפיה
אני חותכת למנות קטנות בגודל ביס
8. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה מלאה יש לוודא שגם התחתית וצידי הרולדה נאפים הטיב
9. מכינים סירופ סוכר :
בסיר שמים מים וסוכר ורבע לימון
מרתיחים עד להמסת הסוכר ברגע שהסוכר נמס יש לכבות את האש
10. כשהבקלוואה מוכנה שופכים עליה את הסירופ
בתאבון