קציצות עם בצל

קציצות עם בצל נעמה קדוש

 1 קג בשר טחון

 2 בצל

 2 ביצים

 3 פרוסות לחם

 צרור כוסברה 

רבע כפית אגוז מוסקט 

רבע כפית פלפל שחור 

1 כפית שטוחה

 מלח מצרכים 

לרוטב: 

5 בצל

 חצי כפית מלח 

חצי כפית כורכום

 חצי כפית קינמון 

חצי כפית פפריקה

 1 כף סוכר

 כוס וחצי מים 

אופן ההכנה: 1. לקצוץ את הבצל דק דק לטגן בסיר עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה 

2. בקערה להשרות 3 פרוסות לחם בכוס מים לאחר 10 דקות יש לסחוט את הלחם הטיב 

3. לקערה גדולה יש להכניס את הבשר הטחון, בצל מטוגן,כוסברה , ביצים התבלינים ללוש הכל יחד עד לקבלת עיסה רכה 

4. לכסות בניילון ולהעביר למקרר למנוחה של שעה 

5. לאחר שעה יש להוציא את הבשר לכדרר לכדורים ולהניח בצד למנוחה נוספת .. 

בזמן הזה נכין את הרוטב:

 1. לחתוך לרצועות את הבצל 

2. לטגן את הבצל בסיר רחב עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה 

3. להוסיף את התבלינים לטגן עוד 5 דקות לפתיחת הטעמים 

4. להוסיף כוס וחצי מים להרתיח הטיב

 5. להוסיף את הקציצות

 6. להרתיח הכל יחד 15 דקות ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה כשעה ורבע .. בתאבון