קציצות ואפונה ברוטב אדום

קציצות בקר עם אפונה נעמה קדוש


1 ק״ג בשר טחון עם קצת שומן

1 בצל קוביות מטוגן

1 תפוח אדמה מגורד

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית אגוז מוסקט


לרוטב:

2 בצל חתוך לרצועות מטוגן 

אפונה קפואה

מלח 

פלפל שחור

1 כפית כורכום 

2 כפות גדושות רסק עגבניות 

2 כפות פפריקה מתוקה 

רבע כוס שמן 

מים בגובה רבע מגובה הסיר 


אופן ההכנה:


1. בקערה שמים את הבשר הטחון, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, התפוח אדמה, התבלינים 

לערבב יחד לעיסה אחידה

3. לכדרר לכדורים ולהניח בצד 

4. בנתיים מכינים את הרוטב:

בסיר מטגנים 2 בצל חתוך לרצועות עד להזהבה עם רבע כוס שמן מוסיפים את התבלינים מערבבים ומוסיפים את הרסק עגבניות וממשיכים לערבב לפחות 5 דקות ומוסיפים מים עד לגובה רבע מגובה הסיר

5. מרתיחים את המים וכשמנים רותחים מכניסים את הקציצות ומבשלים 45 דקות 

6. מוסיפים את האפונה לסיר ומבשלים עוד 10 דקות 


בתאבון