קציצות בקר עם אפונה נעמה קדוש
1 ק״ג בשר טחון עם קצת שומן
1 בצל קוביות מטוגן
1 תפוח אדמה מגורד
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
2 בצל חתוך לרצועות מטוגן
אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור
1 כפית כורכום
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן
מים בגובה רבע מגובה הסיר
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הבשר הטחון, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, התפוח אדמה, התבלינים
לערבב יחד לעיסה אחידה
3. לכדרר לכדורים ולהניח בצד
4. בנתיים מכינים את הרוטב:
בסיר מטגנים 2 בצל חתוך לרצועות עד להזהבה עם רבע כוס שמן מוסיפים את התבלינים מערבבים ומוסיפים את הרסק עגבניות וממשיכים לערבב לפחות 5 דקות ומוסיפים מים עד לגובה רבע מגובה הסיר
5. מרתיחים את המים וכשמנים רותחים מכניסים את הקציצות ומבשלים 45 דקות
6. מוסיפים את האפונה לסיר ומבשלים עוד 10 דקות
בתאבון