קציצות אריסה

קציצות אריסה רכות נעמה קדוש 


1/2 שקית אפונה קפואה 

1 ק״ג בשר בקר טחון עם שומן

1 בצל קצוץ 

1 תפוח אדמה מגורד 

2 כפות פירורי לחם

צרור כוסברה קצוצה 

צרור פטרוזיליה קצוצה 

3 כפות שמן זית 

1 כף גדושה אריסה מתוקה 

1/2 כפית פלפל שחור 

1 כפית מלח ( או לפי הטעם)

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 


לרוטב :

1 כף אבקת מרק עוף 

1/2 כפית כורכום 


אופן ההכנה:

1. בקערה שמים את הבשר טחון עם השומן מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפוח אדמה מגורד, כוסברה, פטרוזליה,מלח, פלפל שחור , אריסה, אגוז מוסקט ו פירורי לחם 

2. לשים היטיב לעיסה אחידה ולאחר מכן מוסיפים את השמן זית ולשים שוב 

יוצרים כדורים בגודל הרצוי 

3. בסיר רחב מרתיחים מים בגובה מחצית מגובה הקציצה ( בערך כוס וחצי מים ) מוסיפים כף אבקת מרק עוף וכורכום 

4.לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הקציצות לסיר מסדרים אותם אחת ליד השניה

מרתיחים הכל יחד מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומבשלים כ 40 דקות

5. את האפונה הקפואה שוטפים במים במסננת ומוסיפים לסיר 

6. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 15 

דקות 


בתאבון