קציצות אריסה רכות נעמה קדוש
1/2 שקית אפונה קפואה
1 ק״ג בשר בקר טחון עם שומן
1 בצל קצוץ
1 תפוח אדמה מגורד
2 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה אריסה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח ( או לפי הטעם)
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
לרוטב :
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הבשר טחון עם השומן מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפוח אדמה מגורד, כוסברה, פטרוזליה,מלח, פלפל שחור , אריסה, אגוז מוסקט ו פירורי לחם
2. לשים היטיב לעיסה אחידה ולאחר מכן מוסיפים את השמן זית ולשים שוב
יוצרים כדורים בגודל הרצוי
3. בסיר רחב מרתיחים מים בגובה מחצית מגובה הקציצה ( בערך כוס וחצי מים ) מוסיפים כף אבקת מרק עוף וכורכום
4.לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הקציצות לסיר מסדרים אותם אחת ליד השניה
מרתיחים הכל יחד מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומבשלים כ 40 דקות
5. את האפונה הקפואה שוטפים במים במסננת ומוסיפים לסיר
6. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 15
דקות
בתאבון