רוגלעך פרווה נעמה קדוש
חובה לקרר את הבצק לילה !
1 ק״ג קמח מנופה ( חובה לנפות )
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
2 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
3 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים ( מוסיפים בהדרגה)
רוטב שוקולד :
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם ממרח שוקולד פרווה
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק לשים בעזרת וו לישה כ 13 דקות במהירות בינונית
2. את הבצק מעבירים לשקית וחייבים לתת מנוחה של לפחות 12 שעות ( אם אין זמן אפשר גם 4 שעות )
3. בינתיים מכינים את הרוטב שוקולד :
את כל המצרכים שמים בקערה מכניסים למיקרוגל לדקה מוציאים מערבבים ושוב מכניסים למיקרוגל לדקה מערבבים עד להמסה מלאה ומקררים ( לא לעבוד עם רוטב חם!)חשוב לקמח את משטח העבודה !3.מחלקים את הבצק ל4 חלקים כל חלק מרדדים לריבוע מורחים על חצי ממרח שוקולד מקפלים לחצי
5. מרדדים שוב לריבוע שוב מורחים ממרח ומרדדים לרצועה ארוכה ודקה אחרי כל רידוד יש לקמח מעט את משטח העבודה
6.בעזרת גלגלת יוצרים משולשים כל משולש מגלגלים לצורת רוגלעך מניחים בתבנית עם נייר אפיה
7. מתפיחים עד להכפלת נפח
8. ביצה עם מעט מים ומעט מלח טורפים יחד ומורחים על הרוגלעך
9. אופים בחום 180 בטורבו עד להזהבה מלאה כ 25 דקות
10.כשהם חמים מברישים סירופ סוכר מעל הרוגלעך
סירופ סוכר :
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
מערבבים בסיר על הגז , אש גבוהה עד להמסה של כל הסוכר כשהסוכר נמס מכבים מיד..
בתאבון