סינבון נעמה קדוש !
טיפ חשוב לחיתוך הסינבון לחתוך בעזרת חוט דייג כך הם יוצאים אחידים !
מצרכים :
500 גרם קמח מנופה
1 כףשמרים יבשים 6 כפות סוכר
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
1 כף תמצית וניל
1/2 כוס חלב קורט מלח
מלית קינמון:
100 גרם חמאה רכה מאוד , לא מומסת 1 כוס (200 גרם) סוכר חום או לבן
1 כף גדושה קינמון טחון
אופן ההכנה :
1. מנפים קמח
2.בקערת מיקסר (או ידנית) שמים קמח, סוכר , שמרים ומלח. מוסיפים את הביצים והחמאה הרכה.
3.לשים כ 13 דקות (במיקסר עם וו לישה או ביד) עד שהבצק חלק, רך וגמיש. אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח.
4.משמנים קערה, מניחים את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים לילה במקרר או לפחות 5 שעות !! אם אין זמן אפשר להתפיח שעה בחוץ עד להכפלת הנפח.
5.מרדדים את הבצק למלבן, מורחים את מלית הקינמון (חמאה, סוכר חום וקינמון), מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 3–4 ס״מ
6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים, ומתפיחים עוד 30–40 דקות.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20–25 דקות, עד הזהבה קלה
מלית קינמון:
1.שמים בקערה את החמאה הרכה ומועכים עם כף או מטרפה עד שהיא חלקה.
2. מוסיפים את הסוכר החום והקינמון ומערבבים עד שמתקבלת משחה אחידה.
3.מורחים את המלית על הבצק המרודד בשכבה אחידה, משאירים שוליים קטנים בצדדים כדי שהמלית לא תזלוג.
4. ממשיכים בגלגול הבצק לחלת רולדה, חיתוך וקליעה לתבנית.