עוגת שוקולד מוסית

עוגת סופלה פרווה נעמה קדוש



6 ביצים בגודל L או 7 בגוגל M

4 כפות סוכר

2 כפות קמח רגיל 

250 מ״ל שמנת מתוקה פרווה

300 גרם שוקולד מריר פרווה 


גנאש שוקולד לציפוי:

100 גרם שוקולד 

1/2 כוס שמנת מתוקה פרווה



אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים שלימות עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח 6 דקות הקצפה במהירות גבוהה 


2. בקערה שמים את השמנת מתוקה מחממים במיקרוגל דקה וחצי 


3. את השוקולד מוסיפים לשמנת החמה ומערבבים להמסה , אם לא הכל נמס 


מחזירים למיקרוגל לעוד 30 שניות , לערבב שוב עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק ללא גושים 


4. את הקמח מוסיפים לשוקולד ומערבבים יחד רק עד לקבלת מרקם אחיד וחלק ( לא לערבב יותר מידיי ,שהמרקם לא יצא דחוס מידיי )


5. את מחצית הקצף ביצים יש לקפל לתוך מסת השוקולד לעיסה אחידה לאחר מכן להוסיף את יתרת הקצף למסת השוקולד ולערבב שוב עד לקבלת מסה אחידה 


6. יש לצקת לתבנית בקוטר 22 משומנת קלות 


7. לאפות בחום 170מעלות כ 40 דקות 


8. מכינים גאנש בקערה שמים את השוקולד והשמנת מתוקה ממיסים במיקרוגל דקה מערבבים ושופכים על העוגה לאחר שהיא קרה 


בתאבון