מרק עדשים ובטטה – נעמה קדוש
מצרכים:
4 גזרים
2 בטטות
1 בצל
3 גבעולי סלרי (כולל עלים)
1 וחצי כוסות עדשים כתומות
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כף שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.
- חותכים את הסלרי לקוביות, מוסיפים לבצל ומטגנים יחד.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה והגזר.
- מוסיפים עדשים כתומות ואת כל התבלינים, ומערבבים היטב.
- ממלאים מים עד למילוי הסיר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות והעדשים רכים.
בתאבון נעמה קדוש