מרק עדשים ובטטה

מרק עדשים ובטטה – נעמה קדוש

מצרכים:

4 גזרים

2 בטטות 

1 בצל

3 גבעולי סלרי (כולל עלים)

1 וחצי כוסות עדשים כתומות 

 מלח 

פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

כף שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.
  2. חותכים את הסלרי לקוביות, מוסיפים לבצל ומטגנים יחד.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה והגזר.
  4. מוסיפים עדשים כתומות ואת כל התבלינים, ומערבבים היטב.
  5. ממלאים מים עד למילוי הסיר.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות והעדשים רכים.

בתאבון נעמה קדוש