פיתה מכוסמין מלא

פיתות מכוסמין מלא נעמה קדוש 


1 ק״ג קמח מכוסמין מלא 

2 כפות שמרים יבשים 

3 כפות סילאן טבעי ללא סוכר

1 כף מלח 

3-4 כוסות מי ברז ( כוס מכילה 180 מ״ל)


אופן ההכנה :


אופן ההכנה: 


1. בקערת המיקסר שמים את המים השמרים והסילאן מוסיפים את הקמח כוסמין והמלח 


בעזרת וו לישה לשים את הבצק 13 דקות 


עד לקבלת בצק דביק ואלסטי


2. מכסים את הקערה בשקית למשך שעה 


3.במשטח מקומח מחלקים את הבצק ל 16 כדורים 


4. כל כדור פותחים לפיתה עגולה 

כל פיתה מניחים על נייר אפיה מקומח 

5. מכסים את הפיתות למשך 10 דקות 


6. מחממים סיר גריל 


7. מניחים פיתה במחבת חמה סוגרים את המכסה מרימים כל כמה שניות וכאשר הפיתה מעט משחימה הופכים אותה ממתינים שתשלים מעט ומוציאים 


כך ממשיכים עם כל הפיתות 


כשמרימים את הפיתות יש לעשות זאת בזהירות ולוודא שהפיתה מקומחת אחרת היא נדבקת 

ויש לנקות את הקמח מהמחבת לאחר כל פיתה בעזרת נייר סופג 


ניתן להקפיא ולהוציא סמוך לאכילה 


בתאבון