פוקצה מבצק מיוחד נעמה קדוש
החלטתי לנסות להכין פורקצה מבצק ספינ׳ג , יצא מושלם
אוורירי עם בועות ומעל ל פרצה הכנתי מוקפץ ירקות עם טעמים אסייתים בקיצור חגיגה מושלמת
מתכון לבצק
2 קג קמח מנופה
3 וחצי כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות מלח
1.800 ליטר מי ברז
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים קמח מנופה, שמרים יבשים,סוכר, מים ומלח
2. לשים ביד במשך 5 דקות מכסים את הבצק למשך 20 דקות לאחר מכן ביד רטובה לשים את הבצק שוב כ 5 דקות
שוב מכסים למשך שעה ולאחר מכן ביד רטובה שוב לשים את הבצק כ 5 דקות
חוזרים על הפעולה מספר פעמים זה עושה רק טוב לבצק ..
ניתן לעבד כל שעה במשך שלוש שעות התפחה
3. מחלקים את הבצק ל 5-6 כל חלק מניחים בתבנית מרדת בנייר אפיה
מומלץ לעבוד עם ידיים משומנות ולשטח את הבצק בתבנית
לאחר מכן מתפיחים בפעם האחרונה לפני אפיה
4. שמעם מעל ירקות מוקפצים או מלח גס ושמן זית
5. אופים בטורבו בחום 190-200 מעלות
ירקות מוקפצים אסייתים לפוקצ׳ה
נעמה קדוש
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 פלפל כתום
סלסלת פטריות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב פאד תאי
1 כף רוטב צילי
פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. חותכים לרצועות את כל הירקות
2. מטגנים כל ירק עם מעט שמן במחבת
3. מערבבים את כל הירקות יחד מוסיפים את הרטבים והתבלינים
מלח, פלפל שחור
ומטגנים הכל יחד במחבת
4. בנפרד פורסים עגבניות שרי לפרוסות וצולים במחבת ללא שמן
5. את הפטריות חותכים או לרבעים או לפרוסות מטגנים רק דקה
6. את הירקות מניחים מעל הפוקצה לפני האפיה מפזרים מלח גס ושמן זית על הבצק
ואופים בחום 190 מעלות
בתאבון
נעמה קדוש